Představujeme Finalistky MissGolf 2016 – Magdalena Hamáčková a Kateřina Sluková

Dívka č. 7. Magdalena Hamáčková 9000610 MG 7
Dívka č. 7.
Magdalena Hamáčková
9000610 MG 7

Dívka č. 7 Magdalena Hamáčková 162, 92-62-92
Jmenuji se Magdalena Kateřina Hamáčková a žiji v Praze, krásném městě, kde jsem se narodila. Jsem členkou GC Stará Boleslav a mám hendikep 16,4.

Již odmala jsem milovala dobrodružství a přála si nějaké zažít, což se mi splnilo ve chvíli, kdy mě jako tříletou začal táta brát na golf jako svého „caddyho“. Velký a kouzelný svět plný dokonale upravených obrovských trávníků, bělostného písku, rybníčků a rybníků mě nadchl. Proto jsem v pěti letech začala i sama hrát. Později přibyly další zájmy jako balet, kreslení, tenis, které se postupně měnily, takže dnes se raději věnuji spíše tanci, psaní do školního časopisu, lyžování, bruslení, běhání či plavání. Mým nejnovějším „objevem“ je Krav Maga, systém sebeobrany pocházející z Izraele, kterému se věnuji přes rok. Golf mě však jako jediný provází celým životem a nutno říct, že se mi v něm i nejvíce daří, což potvrzuje titul Mistryně klubu z roku 2012.

Moje touha po dobrodružství během života nezmizela, a tak jsem se po čtyřech letech studia na osmiletém gymnáziu rozhodla podniknout zatím největší „úlet“ svého života a odletěla jsem na rok do Anglie na studijní pobyt. Kromě výrazně lepší angličtiny, spousty poznatků o jiné kultuře a hromady zážitků mi pobyt dal také úžasnou zkušenost se hrou na anglických a skotských golfových hřištích. Splnil se mi i sen každého správného golfisty, podívat se do St. Andrews a zahrát si tam. Británie mi přirostla k srdci, stala se mým druhým domovem. Dokonce přemýšlím, že bych možná po maturitě svá vytoužená práva studovala radši někde ve Spojeném království než v Praze.

Po návratu a úspěšném složení rozdílových zkoušek jsem hledala nové výzvy. O letních prázdninách jsem začala pracovat jako trenérka malých začínajících golfistů, přes rok pak jako asistentka v tanečních kurzech pro mládež i dospělé. Začala jsem více cestovat, navštívila jsem nespočet států. Z poznávání nových lidí, jídel, kultur, životních stylů i pohledů na vše okolo nás se stala má nová vášeň.

Nic z toho mi však nedodalo pocit, že „žiju naplno“, a tak jsem se vrhla po hlavě do dalšího dobrodružství – soutěže Miss Golf. Plním svůj dětský sen, každá holčička si přeci přeje být modelkou. Navíc, co jiného vás zbaví věčné trémy z veřejných vystoupení tak, jako chození v plavkách před pár sty lidi, no ne?

Bude to jízda… Tak mi, prosím, držte palce..

 

Dívka č. 8 Kateřina Sluková 9000610 MG 8
Dívka č. 8
Kateřina Sluková
9000610 MG 8

Dívka č. 8 Kateřina Sluková 169 cm, 94-64-89

Jsem členkou GC Olomouc, mám hendikep +0,1. Narodila jsem se v Olomouci, což je krásné historické město v srdci Moravy, ale již čtvrtým rokem bydlím v Praze, kde studuji medicínu na 1. Lékařské Fakultě Karlovy Univerzity.
Nejsem zatím přesně rozhodnutá, kterému oboru bych se dále chtěla věnovat, ale plánuji vyjet na zahraniční stáž, protože i cestování je mým snem.

Studium je poměrně náročné, a proto nemám moc volného času, ale když se naskytne, ráda jej trávím s přáteli nebo sportem. V zimě nejraději lyžuji, hraji badminton nebo si jdu zaplavat, v létě občas běhám, a samozřejmě trávím čas na golfu. Ráda si také přečtu zajímavou knihu, zajdu do dobré restaurace a velmi mě baví vaření. Letos jsem také absolvovala masérský kurz.

Ke golfu mě přivedli rodiče přibližně v deseti letech, ale jako každé dítě mě začal bavit až když se dostavily nějaké úspěchy o pár let později. V dětských kategoriích jsem vyhrála Mistrovství České republiky kadetů i juniorů, ale za svůj největší úspěch považuji vítězství na Mistrovství České Republiky v jamkové hře před dvěma lety.

Letos jsem se stala dvojnásobnou Akademickou mistryní, ale golf už beru více jako zábavu s přáteli, odpočinek a příjemně strávený čas v přírodě. V létě mě můžete potkat na mém domovském hřišti v Olomouci, kde dělám často i rozhodčí na turnajích.

Do Miss Golf jsem se přihlásila, protože jsem chtěla zkusit něco nového a je to pro mě velká výzva

.