Představujeme Finalistky MissGolf 2016 – Anna Stančíková a Eliška Hromířová

Dívka č. 5 Anna Stančíková 9000610 MG 6
Dívka č. 5
Anna Stančíková
9000610 MG 6

Dívka č. 5 Anna Stančíková – 168 cm, 84-64-88, hcp 8,6
Jmenuji se Anna Stančíková a pocházím z Prahy. Jsem členkou GC Klínovec & Fichtenberg a mám hendikep 8,6. V současné době studuji IB (International Baccalaureate) program na English College in Prague, která byla založena Václavem Havlem a princem Charlesem v roce 1994. Před tím jsem studovala na Lycée Francoise de Prague (Francouzské Lyceum) a na Novém Porgu. Minulý rok jsem studovala na střední škole na Floridě. Rok v Americe mi přinesl spoustu zajímavých zkušeností a přehodnotila jsem své priority ohledně studia, způsobu života a dalších cílů do budoucna. Mluvím anglicky, francouzsky a mám základy čínštiny.

Od svých pěti let, kdy jsme zjistili, že mám absolutní sluch, hraji na klavír. Úspěšně jsem se zúčastnila několika státních soutěží a neustále někde koncertuji. Na Floridě jsem se loni umístila v celostátní talentové soutěži na 3. místě.
Za svůj krátký život jsem se stihla věnovat baletu, moderní gymnastice, sportovnímu aerobiku a latinskoamerickým tancům. Díky těmto zkušenostem jsem se v předminulém roce stala kondiční trenérkou malých fotbalistů u nás v Psárech.

Ke golfu mě přivedl můj tatínek, když mi bylo osm let. Ze začátku mě golf moc nebavil, protože nás táta vždy honil po hřišti, abychom šli v tempu. Nyní honíme v tempu každého, kdo s námi jde. Jsem mistryní klubu na rány i na jamky ve svém domovském klubu Klínovec & Fichtelberg. Nejraději chodím hrát golf se svojí rodinou, protože je to vždy velká legrace.

V roce 2013 naše rodina založila nadační fond Julie, který podporuje lidi po mozkové mrtvici. Snažíme se různými aktivitami přispívat a pomáhat těmto lidem v návratu do společnosti. Tato charitativní činnost mi otevřela jiný pohled na život a na to, co se může neočekávaně stát každému z nás.

Ve volných chvílích ráda jezdím s tátou na motorce a ráda bych si udělala i řidičák. S tátou a s mým bráchou jsme rockeři, neboť posloucháme rockové i metalové kapely. Moje nejoblíbenější kapela je Metallica a módní ikonou je pro mě moje maminka, která je velmi osobitá a originální.

Po maturitě bych ráda studovala v Londýně, protože odpovídá mé energické nátuře. Zjistila jsem si, že MI5 se dostalo mezi padesát nejlepších zaměstnavatelů na světě, a zároveň je to i genderově vyrovnaná společnost. A tak si pohrávám s myšlenkou, proč to třeba nezkusit v boji za lepší svět.

.

.

Dívka č. 6 Eliška Hromířová 9000610 MG 5
Dívka č. 6
Eliška Hromířová
9000610 MG 5

Dívka č. 6 Eliška Hromířová, 162 cm, 94-62-92, hcp 25
Jmenuji se Eliška Hromířová jsem členkou v Hodkovičkách a mám hendikep 25. Pocházím z Prahy, kde žiji a absolvovala jsem česko-španělské gymnázium a nyní studuji klinickou výživu na 1. lékařské fakultě. Ke golfu mě přivedl tatínek v mých devíti letech. Vůbec mě ale nebavil a hrála jsem ho spíše z donucení. To se změnilo, když jsem se v jedenácti letech na golfovém táboře v Podbořánkách zamilovala do spolutáborníka. S tím chlapcem nám to bohužel nevyšlo, ale láska ke golfu, která z této prázdninové dětské romance vzešla mi zůstala dodnes.

Tomuto báječnému sportu se snažím věnovat každý rok od dubna do listopadu. Je to pro mě způsob relaxace, kdy vypnu a soustředím se jen na hru a krásnou přírodu okolo.

Miluji cestování a nejlépe když se dá propojit s golfem. Poštěstilo se mi zahrát si v USA, Španělsku i Thajsku. Ale jak se říká: „Všude dobře, doma nejlíp“ a to já jsem v pražském golfovém klubu Golf &Country club Hodkovičky.

Ve volném čase také tancuji swing, ten mi učaroval svojí elegancí a dynamikou. Mezi mé další volnočasové aktivity patří veškerý sport, zejména běh. V roce 2013 jsem si splnila jeden ze svých snů zaběhnutím pražského půlmaratonu. Na ten golfový, hole in one, stále čekám. Ale kdo ví, třeba to přijde už co nevidět.

A proč jsem se přihlásila do Miss golf? Trochu z hecu, trošku ze zvědavosti a hlavně, protože jsem pro každou srandu.