Představujeme Finalistky MissGolf 2016 – Kristýna Kroftová a Markéta Pavlisová

Dívka č. 3 Kristýna Kroftová 9000610 MG 3
Dívka č. 3
Kristýna Kroftová
9000610 MG 3

Dívka č. 3 . Kristýna Kroftová – 170 cm, 90-70-93, hcp 30,5

Jsem členkou klubu Loreta Pyšely a mám hendikep 30,5. Studuji na gymnáziu v posledním ročníku a po maturitě bych chtěla nastoupit na ČVUT, obor Jaderná chemie. Ve škole mě nejvíc baví chemie, matematika a fyzika. Minulý rok jsem se stala úspěšným řešitelem Matematické olympiády a postoupila jsem do krajského kola.

Mimo školu se pravidelně zapojuji do výzkumu v oblasti chemie, hlavně se jedná o tvoření radiofarmak na katedře FJFI a mým výstupem byla práce o syntéze hydroxyaparitu a jeho užití jako léku na rakovinu.

Kromě golfu se také zabývám hudbou – hraji na kytaru a zpívám -, jízdou na koni a lyžováním.
V červnu jsem složila anglickou zkoušku CAE a v budoucnu bych své znalosti angličtiny chtěla využít při studiu ve Velké Británii.

 

 

Dívka č. 4 Martina Pavlasová 9000610 MG 4
Dívka č. 4
Martina Pavlasová
9000610 MG 4

Dívka č. 4 Martina Pavlasová – 170 cm, 94-69-95, hcp 34

Jmenuji se Markéta Pavlasová, jsem členkou v Liberci Machníně a mám hendikep 34. Jsem z Prahy, ale již čtvrtým rokem studuji Veterinární lékařství na VFU v Brně. Ne, nejsem první „pražák“, co odešel do Brna – můj kamarád to udělal už rok přede mnou. Zvířata a péče o ně je tedy mým hlavním koníčkem a také mým vysněným povoláním, což se mi snad za dva roky i splní, a já budu doktorka. Chvíli v mém životě to ale na veterinu nevypadalo, strávila jsem tři roky na Taneční konzervatoři hl. m. Prahy, než jsem usoudila, že na balet jsem příliš zbrklá, a tak svou lásku k tanci teď ukazuji jenom v neděli večer na swingových tančírnách.

Co se sportu týče, začínala jsem voltiží, což je gymnastika na koni (ano, fakt umím stojku ve cvalu!) a u jezdectví, zejména parkuru, jsem zůstala až dodnes. Protože jsem ale duší – a chvílemi i tělem – sportovec, před pár měsíci jsem si k jezdectví přibrala šerm, běh, plavání a střelbu, a začala se tak tedy věnovat modernímu pětiboji.

Miluji cestování, letos jsem například podnikla cestu do Nepálu, jinak většinou vyrážím k oceánu, protože mě před dvěma lety zachvátila surfová horečka, a na tu je jediným lékem Vitamin Sea.

Golfu se věnuji druhým rokem a díky turnajům Miss Golf jsme si snížila svůj začátečnický HCP na 34. Hra pro mě představuje odpočinek, zábavu a rekreaci, ale s tvrdohlavostí mě vlastní se u něj dokážu i pěkně vztekat. Přesto z hřiště většinou odcházím s dobrým pocitem, provětranou hlavou a taky příslibem, že musím určitě začít více trénovat!